“Промяната с опит да повторят блокажа от първото заседание на 48-ото

...
“Промяната с опит да повторят блокажа от първото заседание на 48-ото
Коментари Харесай

Изборът на шеф на спортната комисия е неуспешен

“Промяната ” с опит да повторят блокажа от първото съвещание на 48-ото Народно заседание
Утре Народното събрание избира правна комисия и комисия по конституционни въпроси

Вътрешната сигурност е за Движение за права и свободи

Постоянната комисия по спорта в Народното събрание остана без ръководител откакто от “Продължаваме смяната ” издигнаха за поста Радостин Василев, само че той не получи поддръжка от депутатите. От Движение за права и свободи предложиха ръководител на комисията Халил Летифов, само че последният също не събра болшинство. От “Продължаваме смяната ” упрекнаха в интервенция при избора президентството, защото Радостин Василев бил неуместен за поста на настоящия длъжностен състезателен министър Весела Лечева. До блокиране на избора на всички комисии обаче не се стигна, защото противоречивите позиции бяха оставени за гласоподаване най-после. Комисия по вероизповеданията и жалбите на жителите, както и тази по земеделие също все още са без ръководители, само че партиите излъчиха заместници. За земеделието от “Промяната ” също имаха предложение за Иван Христанов, който беше зам.-министър в земеделието в предния мандат, само че не получи поддръжка за настоящия пост от Българска социалистическа партия.

Утре депутатите би трябвало да изберат комисиите по правни въпроси и конституционната, както и да повторят опита за избор на шефове на противоречивите комисии.

Депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен енергиен министър Делян Добрев оглави комисията по енергетика, комисията по външна политика отиде при някогашният външен министър Екатерина Захариева (ГЕРБ-СДС), а на просветителната началник стана някогашният образован министър Красимир Вълчев. Юристът Анна Александрова от ГЕРБ-СДС оглави комисията по гражданското общество.

Доц. Антон Тонев от Политическа партия получи още веднъж поста ръководител на здравната комисия както в 47-ото Народно заседание, а съпартийката му Деница Симеонова стана началник на комисията по европейски въпроси. Бившата вицепремиерка Калина Константинова оглави комисията по електронното ръководство.

Юристът от Движение за права и свободи Хамид Хамид ще е началник на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред, а комисията по околна среда и водите ще е отпред със Станислав Анастасов (ДПС).

“Възраждане ” получиха Регионална комисия с ръководител Коста Стоянов, комисията по туризъм с ръководител Цончо Ганев и Комисията по българите в чужбина с ръководител Костадин Костадинов.

Българска социалистическа партия ще ръководят комисията по обществена политика с ръководител Георги Гьоков, комисията по превоз е с ръководител Георги Свиленски, а началник на Комисия по просвета и медии е Иван Ченчев. Председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е в две комисии, само че единствено като член - тази по просвета и по обществени действия.

Мартин Димитров от Демократична България беше гласуван за ръководител на икономическата комисия, а водачът на “Български напредък ” Стефан Янев за началник на комисията за противопоставяне на корупцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР